tisdag 31 maj 2011

Dagens wanties

Dom perfekta shortsen från h&m! 

Oldies

För exakt tre år sen (några dagar innan jag fick stroke) ;
<p><span style="font-size: medium;"><b>avslutning</b></span></p>
 
För exakt två år sen; 
håret höll ganska bra över natten.
vi var ti monäs idag o firade roys kusin
michaela, som också blivit student.
 
Vad liten jag var... :} 

Headerbyte

Jag har bytt header tillfälligt -Tills jag fixat en photoshoot o fått lite nya bilder. 
  
Såhär såg min header ut innan; 
Om mig och mitt liv

O såhär ser den ut nu; 
Om mig och mitt liv
{Tryck F5 om du inte ser den nya headern}
Vilken tycker ni är bättre? :}

-Båda bilderna är fotade av Jenny & redigerade av Linda

Uffes saker & ting

Jag hittade en rolig sida där man kan köpa lite annorlunda grejer. "Allt onödigt som du behöver"
Man hittar bl.a. Zumba Fitness, anti mygg-armband, tandblekning, klockor & solglasögon.
Gå in och kolla -> http://www.uffessakerochting.se/
 
Här är några av mina favoriter;

Ray Ban pilotbrillor, "jelly" klockor, ministativ, anti-mygg armband & zumba fitness! 

Det går otroligt bra trots allt

Det börjar äntligen se ut som ett barnrum nu. Jag har möblerat, städat, plockat & slängt grejer hela dan. Är heelt slut. Men fint blir det, o då vill man ju inte sluta :) Men jag ska vila en stund nu iallafall, så kanske jag orkar plocka & greja en stund till lite senare. O sen har jag ju hela morgondan på mig också. Jag har faktiskt redan hunnit med mycket mer än jag hade trott då jag började på i morse. Det såg faktiskt helt hopplöst ut i början, haha.
 
Nu lyser solen(!) så jag ska gå ut en stund innan det blir grått & mulet igen. C U!
 
Ni glömmer väl inte bort att delta i min tävling snyggingar? 

Confessions #3

  • Jag hatar falska människor
  • Förut var jag helt & hållet en vinter-människa, men nu vill jag bara ha sommar & sol (trots att vintern nog också kan vara grymt mysig fortfarande!) 
  • Jag tål inte då en del gnäller över precis allt!  P-a-l-l-a-r   i-n-t-e ..... 
  • Jag ger alltid alla en chans! 
Hösten -10

Tatuering + solarium = ???

Jag är vit som ett lakan, måste verkligen få lite färg. O solen vill ju inte visa sig nu heller, så jag undrar bara; Är det osmart att sola solarium då jag har en tatuering? Måste jag skydda den på nåt vis, eller hur ska jag göra? Den är gjord för ca. två månader sen...
Nån som vet? 

Fåglarna kvittrar, men var är värmen?

Jag längtar efter sol & värme, vart försvann den? Det var ju sommarvärme för några veckor sen, nu är det bara kallt, regnigt & trist. 

Sick & tired

Hej på er! Jag sitter här och pustar ut. Halsen är helt täppt o jag har jättesvårt att andas. Ändå har jag inte kunnat ta det lugnt, jag har inte tid helt enkelt. Jag har städat & möblerat så att svetten har yrt. Lite hjälp fick jag av pappa med ett tungt skåp, men annars har jag gjort allt själv. Det straffar väl sig med att jag bara blir sjukare, men då får jag skylla mig själv. Men faktum är -Att jag måste få klart detta senast imorgon, för i helgen vankas det studentfest här hos oss. O då måste hela huset vara i toppskick, änsålänge är allt bara kaos.
 
På torsdag blir det Powerpark hela dan (jag längtaaaar) o sen på fredag ska jag hjälpa till med det sista, så den grövsta städningen måste vara klar imorgon!

Pust, flås, flämt....
 
Jag syndar o dricker en ED idag, annars hade jag knappt hållits på benen överhuvudtaget.

Ni frågar, jag svarar

"Hej! Jag undrar om du vill hjälpa mig lite med ett problem som jag skulle vilja få löst. Vi ska kanske inom ett par månaders tid börja renovera en lägenhet från 70 talet, vilket innebär att den har spånskivor som lämnar fula skåror emellan. nu är jag ju så pedant så det går helt enkelt inte för sig, har du några tips på hur jag ska göra för att få bort dem? Att spackla fungerade inte så bra sist då det sprack efter vintern... hoppas du kan hjälpa mig på den här fronten! :)"

Det är alltid svårt med gamla hus & lägenheter, o spånskivorna ställer ofta till med problem. Väggarna "lever" vilket gör att spånskivorna flyttar på sig, vilket i sin tur gör att spacklet lätt spricker. Man kan även se på tapeterna att de skrynklar sig i hörnen och där spånskivs-skarvarna går. Men faktum är -att jag precis renoverat ett rum från 1800-talet, o där var det samma problem. "Regeln" säger att man ska spackla och lägga glasfiberremsa i skarvena, men förr eller senare brukar det tyvärr spricka. Så jag gjorde på mitt egna vis, och la akrylmassa i hörnen! Akrylen är mer elastisk, o tiden får utvisa om det var ett smart val eller inte.
Jag skulle råda er till att gå in till t.ex. Rtv, Starkki eller Vasa Färg o fråga nån expert om vad som är smartast att lägga i skarvarna.
Om inget annat funkar, så är det ju också supercharmigt att låta skarvarna synas, o så struntar man helt enkelt i att spackla! Då grundmålar man med vitt i skarvarna, o låter tapeterna gå in över kanten i skarven. Då blir det sådär gammaldags & fint. Det beror ju dock bara på vad man själv gillar! :) Hoppas jag var till lite hjälp i alla fall! Lycka till!
 
"Hej! :) du har väl haft/har löshår från rapunzel of sweden? Måste fråga, tycker du att deras löshår är av bra kvalite? Är det äkta hår och går det att platta och locka det? Hade du clip-on set förlängning? Hur länge tog det för dig att få hem löshåret efter beställning? (bor också i finland) :)"

Jo, jag har haft löshår från Rapunzel. Det finns både syntetiskt löshår och äkta löshår. Jag har aldrig provat syntetiskt, o skulle nog inte rekommendera det heller. Äkta löshår går att platta, locka, styla & färga, precis som ditt riktiga hår! Jag har testat löshår från flera olika ställen, o Rapunzel har nog den bästa kvaliteten enligt mig! Jag har också haft både löshår med keratinwax (nail hair), och clip on. Clip on är bra om man vill variera sig -Ena dan har man lång hår, o nästa dag har man kort. Keratinwax är bra om man är säker på att man vill ha långt hår -Då slipper man krångla på varje morgon & kväll med att lägga i & ta ur löshåret. Det håller upp till 4 månader, helt beroende på hur bra man sköter det. Clip on håller längre -Förutsatt att du inte sover med det!
Rapunzel har snabb leverans, kan inte säga exakt hur länge det tog, men runt 3 dagar om jag inte minns helt fel :)
Jag kan varmt rekommendera deras startpaket -Då får du hem löshår + alla tillbehör som behövs för att sätta fast det. Du sparar ganska mycket på att köpa ett startpaket. Lycka till! :)

På den här bilden har jag äkta clip on-hår från Rapunzel of Sweden

måndag 30 maj 2011

Det är otroligt viktigt att få prata ut

Jag kom just hem från ett litet "möte", eller ett samtal angående en grej som jag lidit mycket av den senaste tiden. Jag har alltid varit noga med att få prata ut med nån om det är nåt som jag oroar mig för, nåt jag funderar mycket över, eller nåt jag lider av. Det är så otroligt skönt att få prata ut med nån som verkligen lyssnar, o som man vet att inte för det vidare. Att det hålls mellan honom/henne och mig, det är viktigast. Så nu har jag fått lätta mitt hjärta lite o känner att jag mår bättre då jag fått berätta för nån. Ser framemot nästa samtal, då vi förhoppningsvis ska börja ta tag i saken.

Nu sitter jag o väntar på att min Jenny ska komma hit. Vi ska tillsammans iväg på Mary Kay-möte om ett par timmar. Det är mitt första möte, så det ska bli superroligt & spännande!
Sen far jag raka vägen hem till Kovjoki. Imorgon & på onsdag ska jag möblera & inreda Marias & Heidis rum, så jag har två långa & tunga dagar framför mig. Men det ska bli superkul, jag älskar att inreda & greja! Måste dock be om lite hjälp med möbleringen eftersom både knäna & ryggen är rättså slutkörda på mig just nu. (Dock om jag känner mig själv rätt så ber jag väl inte om hjälp ändå, jag skuffar nog runt möblerna själv så att svetten yr...) När ska jag lära mig att det nog är tillåtet att be om hjälp ibland...?! Suck, haha.

Nu ska jag ringa ett samtal (har ringt säkert 8 gånger till samma ställe idag, men dom svarar inte!!) o så ska jag leta efter nå passande kläder att ha på mötet. O så kommer nog Jenny närsomhelst nu :)
Jenny & jag förra sommarn  
  
Jag har förresten fått en hel del kommentarer & frågor, jag tar itu med dem imorgon. Hinner inte nu. Hoppas det är okej :) PUSS på er!

Yesterday

Jag tänkte bjuda på några fina bilder från examensfesten som vi var på igår. Det är Roys småsyskon som fotat, o dom var för ivriga för att kunna hålla kameran stilla, så därav dom suddiga bilderna... ;)  
 
..O sen spårade det ur somvanligt; 
 
Haha gosh, jag lär nog få ångra att jag lade upp domhär... ;p 

Tredje gången gillt?

..En annan som också fyller år idag är Linda! Gå in och gratta henne! :)

O ja, godmorgon på er! Jag vaknade med "krabbis" efter att ha tryckt i mig alltför mycket kebab igårkväll. Hua! Jag sitter med telefonen bredvid mig o ska gå ut för tredje gången o försöka få tag i en viss person. Det handlar om ett jobb till hösten. Jag avslöjar inte desto mer ännu. ;) Jag håller alla mina tummar & tår för att det går vägen.
 
Sen måste jag försöka få nåt liv i Roy, o så far vi sen till Kovjoki, o vidare till Vasa. Ikväll ska jag på mitt första MK-möte, ska bli superroligt!

Nu ska jag ringa för tredje gången.. Hoppas hon svarar!

Är verkligen i behov av en photoshoot, har ju inga nya bilder att ladda upp. ;p 
  
O hörni -Missa inte min tävling!

Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller vår bebis 1 år! Grattis Nelly! 

  
Alla säger att hon är så liten, men faktum är att hon nog vuxit till sig ordentligt sen vi tog henne! Kolla bara hur liten hon var; 

Haha, lillskiten 

söndag 29 maj 2011

Badminton

Tjaa! Jag tog varken skorna eller klänningen som jag hade tänkt, istället blev det min leopardmönstrade långklänning & de svarta F&C-kilklackarna. Mycket bekvämare så!
 
Nu har jag just varit o spelat badminton vid tenniscenter ett par timmar med Roys familj. Superkul trots att jag inte riktigt var på hugget innan vi började. O nu är Roys styvpappa påväg hem med kebab från KorvGörans, aaaaah :):)
 
Mitt huvud är tomt, så jag tänker inte skriva desto mer idag. Imorgon far vi till Vasa på förmiddan, o sen har jag ganska fullt upp, så det blir troligen dålig update imorgon också. Hoppas det är okej... :)
 
Nu ska jag njuuuuta av Solsidan & kebab, o sen hoppar jag i duschen innan jag kryper ner under täcket. Godnatt på er 

Tack!

Godmorgon! Jag måste bara börja med att tacka er för all hjälp jag fått på det här inlägget. Man kan ju säga att jag nu nog vet vad jag inte vill jobba med i sommar... ;) Problemet är bara att jag fått två telefonförsäljningsjobb, o det tredje är ett reklamutdelningsjobb som bara är 2h/dag, o 2 dagar/vecka, så jag skulle bara få runt 100€/mån utav det. Inte nån riktigt bra summa om man säger så xD Men jag tänkte att jag skulle ha reklamutdelningen på sidan om ett annat jobb. Det gäller bara att nån hör av sig om ett vettigt jobb nu så... Har sökt massor. Några få har tackat nej, men dom flesta har inte hört av sig alls. Nåja, nog ordnar det sig alltid på nåt vis! :) Om inte annat så finns det ju nog jobb upp över öronen hemma i Kovjoki. Jordbruk o sånt roligt :) 
 
Nu ska jag hoppa i duschen, o sen gå upp och äta frukost. Idag ska jag med Roys familj på en examensfest, så äntligen får jag klä upp mig lite. Det känns som att det är en evighet sen jag fick klä upp mig sist.
 
Det blir troligen en av mina favoritklänningar, o kanske dessa skor. Vad tror ni?;


 
..Denhär klänningen ska jag troligen ha; 

  
Måste fundera lite ännu, jag har ju några timmar på mig. Men nu blir det duschen!

lördag 28 maj 2011

Headache...

Vi far nog norrut ikväll. Först via Kovjoki för att gratta Janina som fyllde år igår, o sen vidare till Sandsund där det blir bastu & möjligtvis en kall otto. Inte helt fel en dag som denna.
 
Nu ska jag trycka in en brownie o hoppas på att den äckliga huvudvärken försvinner.
 
Jag ska nog försöka klämma in ett inlägg ännu ikväll, men om jag inte hinner/orkar så får ni stå ut tills imorgon! Jag tror nog ändå att de flesta av er hittar på nåt annat skoj ikväll än att sitta framför datorn ;)

Bah...

Jag har suttit hela dan i soffan med datorn i famnen. Inte bra. En sväng ut med Alecia ska jag ta innan det blir dags att börja laga mat lagom tills Roy kommer hem.
Sen får vi se var vi spenderar vår lördagskväll & söndag. -Antingen här i Vasa eller i Kovjoki/Sandsund.

Vinn tandblekningstandkräm #2

Nu har ni återigen chansen att vinna en tandblekningstandkräm från Brilliantsmile. Den enda ni behöver göra är att gilla min blogg på Facebook, samt gilla inlägget där det står "Gilla det här inlägget så är du automatiskt med och tävlar om en tandblekningstandkräm från Brilliantsmile!

Vinnare dras slumpvis söndagen den 5.6. Lycka till!
  
Kolla in Brilliantsmiles reklamfilm; 


 
Jag har förresten delat ut tandkrämer åt bl.a. familjen, så jag ska slänga upp en recension samt före- och efterbilder vid ett senare tillfälle!
 
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Jag känner mig lurad, hjälp mig?!

Hej på er! Här sitter jag ensam fram till kl. 15 idag, Roy är nämligen i jobb. Dock otroligt skönt med lite egentid, att bara få bry sig om sig själv för en stund :)
 
Jag har suttit o sökt lite jobb nu igen, jag är som sagt väldigt skeptisk till två av jobben som jag redan fått. Nån som har nån erfarenhet av telefonförsäljning förresten? Berätta, jag måste få veta. Jag känner mig nämligen smått lurad.
 
O hörni, håll utkik här på bloggen, jag ska nämligen lotta ut en till tandblekningstandkräm åt er! Den här gången med lite lättare tävlingsregler. Stay tuned! 

fredag 27 maj 2011

Nighty

Just det, jag var ju på arbetsintervju idag. Jag fick det jobbet direkt också, så nu har jag tre sommarjobb! Helt crazy... Hur ska jag veta att jag väljer rätt nudå? Magkänslan säger att ingen av jobben är riktigt rätt för mig, men jag måste ju välja nåt av dom. Vi får se hur jag gör, måste sova på saken.
 
Jag har just ätit Roys goda lasagne, så nu är jag proppmätt. Vi sitter o kollar "De ovanliga misstänkta" på Jim just nu. Intressant med polisutredningar & sånt.
 
Jag är helt tom i huvudet, borde inte blogga alls... Har ändå inget vettigt att komma med. Så ni får vänta tills imorgon, förhoppningsvis har jag nåt intressant att komma med då :) Godnatt mina fina läsare 

Perfect

Min hårfärg är perfekt nu. Knall-orange & så varm :) Jag trivs faktiskt bäst i den här färgen. Den passar min hudton bäst!

Tack tjejer!

Jag & mina tjejer lyxade till det med ett Mary Kay-party ikväll. Det är ju verkligen hur roligt som helst, jag kommer att stortrivas med detta nu då jag börjar på med det själv också! 
Det var alltså Jenny som var konsult, o jag var värdinna. Detta var sista partyt jag var värdinna för, nu får jag istället börja ha mina egna partyn. Jag & Jenny ska börja jobba tillsammans o hålla hudvårdsklasser ihop. Hur roligt som helst! 
  
Detta bjöd jag på;
Mina hemgjorda brownies med glass.
   

Jag ska bjuda på recept av både browniesen och muffinsen åt er, men jag har receptboken i Kovjoki just nu, så vi måste ta det nån gång då jag har tillgång till den. Det är i alla fall Lejla Lindholms supergoda recept (som jag dock ändrat om lite)! 
  
Btw, jag kommer att få superfina grejer i värdinnegåva av Jenny; En mascara, rouge, rougeborste & acne-serum. Iiiiih! 

Veckans tredje arbetsintervju

Nu är skattekortet fixat, så nu är det bara att börja jobba! (Ska bara få ett jobb först) ;) Nej men jag har ju redan två sommarjobb som väntar, o så ska jag på ännu en arbetsintervju idag, så jag har liksom inte bestämt mig ännu hur jag ska göra. Väntar fortfarande på att få höra ifrån flera ställen, sånadär jobb som jag helst skulle ta. Men man får ta vad man får, huvudsaken att man har ett jobb! :) 
 
Om en timme ska jag iväg på intervju, så nu måste jag börja göra mig klar. Ska hoppa i duschen snabbt o fixa mig. Efter intervjun ska jag städa klart här i röran, o så kommer även lillsyrran hit. O sen blir det MK-party!
 
Jag har blivit mer förkyld nu igen, hoppas jag orkar med min stressiga dag.
Vi hörs sen! 

Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller min fina lillasyster Janina hela 14 år! Grattis, du är nu i värsta, host, bästa åldern! ;)
Ha en superbra dag! ♥  
       
Jag snodde en bild från hennes facebook; 
Just det, hon har en blogg också; Läääääänk. Besök henne o skriv grattis! :)

torsdag 26 maj 2011

MK

Det blev en cykeltur i kvällssolen. Men gosh vad trögt det gick... Hade verkligen inga krafter i benen. Åh shit vad trött jag är nu. Skulle passa bäst under täcket, men Roy tvingar mig att sitta upp o kolla en film här snart, så jag måste väl göra det då ;) Men sen blir det bums i säng!
     
O jag måste bara säga -Jag älskar Mary Kay's ögonkräm! Helt amazing. Jag hade helt svullna ögon då vi kom in efter cykelturen, så jag tvättade bort sminket o duttade lite ögonkräm under ögonen, o POFF! Efter ett par minuter var ögonen mycket piggare igen! Dessutom svalkar den ner sådär skönt, aah :)
 
Imorgon ska jag & gubben först iväg till skatteverket o fixa våra skattekort. Sen far Roy iväg på jobb, o då ska jag städa upp här i lyan. Sen ska jag på arbetsintervju, o sen kommer lite folk hit, så blir det MK-partyy! Sista partyt där jag är värdinna nu, sen får jag börja ha egna partyn ;) (Så hojta till om du vill vara värdinna på nåt party! I början kommer jag & Jenny att hålla partyn ihop. Vi tror att det lönar sig & blir bättre & roligare på alla vis! :})
 
Nu ska jag poppa popcorn o sen ska vi kolla film (zzzzz) ... Godnatt! ♥ 

My dirty little secrets...

Hej på er! Idag är jag gladare än på länge, för allt är bara såå bra!
Jag tänkte ta och avslöja mina två hemligheter åt er som jag pratat om några gånger. Pampadampampaa....
 
Den första grejen är att jag tar ledigt från skolan en termin. Jag börjar alltså inte i augusti alls, utan börjar först sen i januari istället och skuttar därmed upp allting med ett halvår. Ni vet ju att jag varit helt slut & utmattad dom här senaste månaderna...? Jag har tänkt på det hur länge som helst, pratat med lärare, hälsovårdare & studiehandledare, o nu äntligen är allting klart! Alla tyckte att det skulle va bäst för mig, med tanke på min sjukdom osv, att jag får vila upp mig nu, o jobba med nånting lite lättare i några månader, o sen gå tillbaka till skolan o gå sista året med nya krafter. En stor sten har fallit från mina axlar, o jag ser framemot att få jobba med t.ex. data/kassajobb några månader som inte är lika tungt fysiskt. Jag har redan ett jobb till hösten som jag kanske får, jag ska ringa på måndag o se hur det blir. O så har jag ju ännu en arbetsintervju imorgon som gäller sommarjobb, så allt ska nog ordna sig! Jag har redan fått två sommarjobb, men det ena gäller bara två dagar/vecka (alltså inga pengar att skryta med) och det andra verkade lite mysko, men om jag inte får nåt annat så tar jag dom jag redan fått. Pengar behöver man ju alltid :)
 
Den andra goda nyheten (som jag också hållit hemlig, eftersom det var först nu ikväll som det blev klart) är att jag blivit Fristående Hudvårdskonsult för Mary Kay!! :D Så sjukt kul! Dessutom ska jag samarbeta med min bästaste Jenny, vilket gör det hela ännu bättre!

Åh, jag är helt upp över öronen lycklig (kan man säga så?) :D

Nu ska jag plocka genom lådan med dom underbara MK-produkterna, o läsa genom en massa broschyrer m.m.

Hörs senare! 

Min outfit...

...O på fötterna sitter mina F&C-kilklackar! 
 
Bättre bilder kommer förhoppningsvis sen. 

Hemlighetsfull

Goodmorning sunshines!  Jag har sprungit runt som en DÅRE o provat kläder inför avslutningen. (Ja, jag orkade inte göra det igår) Alla klänningar satt fel eller så passade dom inte med mitt hår. Till slut bestämde jag mig för att det fick bli en randig tubklännings-liknande-grej som är gammal som gatan. Men hey, det står ju faktiskt inte skrivet på den att den är köpt för 4 år sen! O den är faktiskt bara använd ett par gånger. Jag är ännu osäker på hur jag ska matcha den, men jag brukar nog alltid komma på nåt :) Jag ska ta lite bilder så fort jag fixat håret o gjort mig klar, så att ni får se och säga vad ni tycker!
 
Ja, avslutningskaffe kl. 13:30 idag alltså. O innan det ska klassen träffas, o innan det så ska jag träffa studiehandledaren. (Jo, jag ska berätta varför jag springer dit "hela tiden", SNART!) Så ca. kvart före 12 far jag iväg till skolan o är borta några timmar. Ska bli kul att träffa klassen igen efter att vi inte setts på 7 veckor! :)
 
Sen kl. 16 ska jag träffa Jeanette som är hudvårdskonsult och prata lite hemligheter. (Jo, ni får även veta vad detta handlar om så fort allt är klart.)
 
Jag bär på många hemligheter just nu, haha.
 
Nu ska jag fixa håret, kleta på lite smink, o sen ta lite bilder. Stay tuned!

onsdag 25 maj 2011

Så typiskt mig...

Nu är jag trött på min header redan. Skulle vilja ut på en ny photoshoot så att jag får lite nya fräscha bilder, o en ny, fräsch header. Haha, jag minns då jag böt till den här headern, så tänkte jag att jag aldrig kommer att tröttna på den. Men nu har jag haft den över en månad (nästan två?) o vill ha en ny! Jag älskar bilden, den är en av mina favoriter, men nu ser ju inte mitt hår ut sådär längre ;)
 
Nog tjatat om mitt hår.
Jag har massor med planer & funderingar i mitt huvud just nu, o jag har fullt upp med jobb-sökande, arbetsintervjuer, praktiken, och funderingar om allt möjligt. Men man blir ju så trött av att tänka för mycket.. Inte undra på att jag är utmattad ;) 
 
Nu ska jag gå till garderoben, leta fram nåt fint att ha på mig imorgon på avslutningen, o sen söka mig mot sängen. Jag måste vakna upp pigg imorgon, har en lååång dag framför mig!
 
Jag avslutar med lite bilder på mammas blommor;
 
Jag tycker egentligen att det är supertråkigt att fotografera blommor, så därför blev kanske bilderna inte de bästa (o så äger jag ju faktiskt ingen systemkamera heller) men de får duga! Mamma satsar alltid mycket på blommor i trädgården :) 

Godnatt nu hörni